Priaznivci halového futbalu sa stretli na 18. ročníku memoriálu Pavla Nagya

30.01.2011 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 29. januára (TASR) - V priestoroch Mestskej športovej haly vo Vranove nad Topľou sa dnes stretli priaznivci halového futbalu na 18. ročníku memoriálu Pavla Nagya.
Na športové podujatia prijalo pozvanie päť futbalových družstiev z Poľska, Čiech, Slovenskej republiky a Maďarska.
Organizátori turnaja v halovom futbale si týmto podujatím pripomínajú zosnulého futbalistu Pavla Nagya, s ktorým sa spája vranovská futbalová história zo 70. a 80. rokov minulého storočia. Svoju športovú kariéru začal v žiackom, pokračoval v dorasteneckom družstve a neskôr hral za vranovské A mužstvo. Hosťoval aj v klube VSS Košice, ale kvôli chorobe sa vrátil do Vranova, kde sa venoval futbalu až do roku 1986. Zomrel začiatkom 90. rokov ako 38-ročný.
"Bol to tvorca hry, futbalista s vycibrenou technikou a streľbou. Dnes by určite patril medzi ozdoby slovenského futbalu. Mal však trocha smolu, že bol mimo poľa pozornosti, toho väčšieho futbalu, svoje kvality dokázal veľakrát aj pri halových turnajoch, " konštatoval bývalý medzinárodný futbalový rozhodca Vojtech Christov, ktorý stál pri zrode memoriálu Pavla Nagya.
Podľa jeho slov sa medzi jednotlivými družstvami, v ktorých dnes mali početné zastúpenie aj muži po päťdesiatke, našli stále kvalitní hráči. "Vidieť že tú loptu kedysi ovládali naozaj dobre, tá myšlienka nechýba, čiže bolo tam veľa zaujímavých momentov, " poznamenal.
Po všetkých turnajových zápasoch v trvaní dvakrát 12 minút si celkové víťazstvo odnieslo domáce futbalové družstvo STD Donivo. Druhí skončili hráči z poľského Bilgoraja, tretiu priečku obsadili vranovskí oldboys, na štvrtej pozícii sa umiestnili hráči z maďarského Miškolca a na poslednej zástupcovia českého mesta Pacov.
Futbalové turnaje medzi mužstvami zo strednej Európy, no pod iným názvom pripravujú domáci usporiadatelia v priebehu roka aj na území každého z partnerských miest, ktoré dnes do Vranova vyslali svojich zástupcov. Podľa člena organizačného tímu dnešného podujatia Mikuláša Nemeša plánujú nadviazať spoluprácu pri príprave budúcich zápasov aj s niektorou zo samospráv z územia susednej Ukrajiny.
 

Vyberte región